Helgnöjen och aktiviteter

Vinterparken är fylld av spännande aktiviteter och äventyr hela säsongen, inte minst på helgerna då det sprudlar lite extra. Läs mer nedan om aktiviteter och gästspel i Vinterparken.

Vinterparken har öppet alla dagar 11-16. Schemat fylls på under säsongens gång.

Februari 

Vecka 5:
Premiär för Vinterparken!

Lördag 3 februari öppnar Vinterparken. Kom och invig årets säsong med oss!

Premiärdagen bjuder på invigning av anläggningen med skridskolek, snöborg, Vinterplayan och mycket mer. Dessutom kommer våfflor och kolbullar finnas så väl som fina erbjudanden i Kiosk’n och Vinterparkens Café. Och spännande överraskningar förstås!

Medvinden är preparerad och åkbar hela sträckan Vinterparken-Kungsgårdsviken.

Vecka 8:
Isskulptering med Estetiska programmet
Torsdag 22 februari gästas parken av elever från årskurs 1 i Bild och formgivning på Jämtlands gymnasium. De kommer skulptera i is och verken resulterar i en utställning längst stenmuren i parken.

Snowvolley
Lördag 24 februari fyller Östersund Volley Vinterparken men en massa härliga volleybollaktiviteter. En riktigt volleybollfest med prova-på-aktivitet och turneringar för alla i olika nivåer. Eller som vi kallar det vintertid, Snowvolley.


Mars

Vecka 9:
Öppning av Vintergalleriet

Utställningar i storformat är en av Vinterparkens mest älskade delar. Årets utställning heter Älskade stadskärna. 

Staden är Östersunds äldsta stadsdel, väl bevarad med sin klassiska rutnätsplan men samtidigt i ständig utveckling. Med hjälp av Jamtlis fotosamlingar visar Vinterparken några utvalda bilder från 1950- och 1960-talen tagna på Prästgatan, Hamngatan, Törnstensgränd och Stortorget.

Premiär för ny utställning i Vinterparksmuseet
Vinterparksmuseet är ett alldeles unikt litet parkmuseum på fyra hjul. Med sina 11 kvadratmeter bjuder museet på unika utställningar.

I början av mars är det premiär för årets andra utställning, På oväntat besök. Då och då händer det att oanade vägar korsar varandra och möten som låter som skrönor plötsligt blir verklighet. Vinterparksmuseet presenterar sex tillfällen (och tre bubblare!) då Jämtland fått spännande, om än oväntat, besök.

Vecka 10:
Gregoriemarknaden
Den klassiska marknaden erbjuder lokalt hantverk och matproduktion, familjeaktiviteter, musik, mat och dryck. Gregoriemarknaden pågår 8-10 mars.

Marknadens öppettider:
Fredag kl 12-18
Lördag kl 10-17
Söndag kl 10-15

Sportlov i Vinterparken
Under sportlovet fylls parken av en mängd evenemang och aktiviteter. Mer information kommer.

Vecka 12
Skridskodisco
Fredag 22 mars kl.16-20 bjuder Vinterparken tillsammans med Destination Östersund och Storsjögymnasiet in till skridskodisco med godisregn, dansstopp, fikaförsäljning, musik och lotteri. Ett visst utbud finns att låna för barn oavsett förutsättningar men ta helst med egna skridskor och hjälm.

Vecka 13
Påsk i parken
Parken få finbesök av självaste påskharen.
 

April

Vecka 14
Påsklov
Under påsklovet fylls Vinterparken med färg och påskaktiviteter för alla barn, solstolarna är framme och grillarna är igång. Påskpyssel, utelek – och äggjakt förstås!
 
Vecka 18
Valborg
Årets säsong avslutas med traditionsenligt Valborgsfirande med majbrasa och körsång