Om Vinterparken »

Helgnöjen och aktiviteter

Vinterparken är fylld av spännande aktiviteter och äventyr hela säsongen, inte minst på helgerna då det sprudlar lite extra. Läs mer nedan om aktiviteter och gästspel i Vinterparken.

Schemat fylls på under säsongens gång allt eftersom idéer dyker upp. 

 

Februari

Lördag 18 februari:
Konståkning
IF Castor gästar Vinterparken med uppvisning och roliga prova-på aktiviteter. På isen nere på sjön mellan 11-15

Premiär för årets utställning i Vintergalleriet
Vintergalleriet bjuder på utställningar i storformat och är en av Vinterparkens mest älskade delar. I en storslagen upplevelse förenas här fantastisk konst med de omringande vita vidderna på Storsjön.

Geert Weggen är en internationellt erkänd fotograf bosatt i Bispgården som uppmärksammats stort för sina porträtt av ekorrar. Geert bygger upp miljöer dit ekorrarna söker sig och tålmodigt väntar han sedan på den perfekta bilden. Arbetet har publicerats i tidningar och böcker världen runt. Följ Geert och ekorrarna på @geertweggen på Instagram.

Söndag 19 februari:
Konståkning
IF Castor gästar Vinterparken med uppvisning och roliga prova-på aktiviteter. På isen nere på sjön mellan 11-15

 

Lördag 25 februari:

Hockeykul
Tillsammans med ÖIK bjuder Jämtkraft in till hockeykul på isen nere vid sjön. Passa på att prova på hockey, åk skridskor och lek med ungdomsledare från ÖIK kl. 12-14. Alla åldrar är välkomna, det enda kravet för att få vara på isen är hjälm. Kom och lek, det blir kul!

Prova på Snowvolley och Kidsvolley
Kom och spela, häng, och ha trevligt med Östersund Volley mellan 10.00 och 16.00. Alla som testar på får en grillad korv!
För de yngsta finns kidsvolley som börjar på level noll med att fång och kasta bollen. Östersund Volley berättar och visar mer på plats.

Snowvolleyturnering
För er som verkligen vill testa Snowvolley fullt ut spelas en turnering under dagen. Föranmälan krävs och ett spelschema skapas. Lagen består av fyra spelare på plan, (obegränsat med byten). Endast mixed lag som innebär två killar och två tjejer. Lagen spelar och dömer varandra. Östersund Volley kommer gå igenom reglerna innan så att alla kan vara med oavsett förkunskaper.
Anmälan görs via mail till ostersundvolley@gmail.com med följande info: Lagnamn, kontaktperson, mail och telefonnummer. Anmälan är godkänd när anmälningsavgiften på 200kr är inbetald via swish till 123 513 8631. I anmälan ingår grillad hamburgare.

Moonbikes
Prova på MoonBikes – Världens första, 100% elektriska snowbike, mellan klockan 12.00 och 15.00. Ultralätt, snabb, smidig och tyst med noll driftavtryck. En MoonBike är det perfekta alternativet för dig åker skoter men vill njuta av tystnaden, slippa avgaserna och utsläppen.

 

Mars

Tisdag 7 mars:
Träning med Friskis & Svettis

Välkommen på Dans soft med Helena och Kristina från Friskis&Svettis! På Dans soft möter du en skön smältdegel av olika uttryck och dansstilar. Känn rytmen, släpp loss och låt kroppen gå. Du behöver inte ha dans- eller träningsvana. Hitta din dans, på din nivå. Ingen föranmälan behövs. Kl.11.30-12.30.

Lördag 11 mars:
Gregoriemarknaden

Marknaden är årligen återkommande och en tradition med tusenårig historia, en oförglömlig vinterfest fylld med minnen från svunna tider. Här fyndar du alltifrån goda lokala delikatesser och pälsmössor till hantverk och hushållsprodukter. Marknaden pågår 9-11 mars.

Söndag 12 mars:
Republiken Jämtlands nationaldag

Kom och fira i Vinterparken! Befrielserörelsen finns på plats och steker kolbullar.

Lördag 25 mars:
Våffeldagen
Årets smaskigaste högtid firas förstås och du hittar frasiga våfflor i Badhusparkens Café.


April

Söndag 2 april:
Prova på skidskytte
Missa inte chansen att prova elektroniskt skidskytte tillsammans med åkare från Skidskyttelandslaget! Ta på dig skidorna och åk en slinga innan du skjuter, eller kom som du är. Ingen åldersgräns. Kl. 12.00-14.00.

Påsken i vinterparken:
På skärtorsdagen kan alla barn delta i Vinterparkens skattjakt, gå till Sjöbutiken och hitta första ledtråden.  Alla deltagande barn får priser, kl 12-13.

På påskafton,  alla barn som besöker Vinterparken och som är utklädda får en liten present i sjöbutiken  kl 11-16

Måla påskkort, hela påskhelgen på ”torget” framför Kiosk’n och Sjöbutiken.

Söndag 30 april:
Traditionsenligt Valborgsmässofirande och säsongsavslutning för Vinterparken !  Majbrasan tänds kl 20.30 och våren sjungs in med  kören Røra Songlag från Tröndelag med anor från 1925. Kiosk’n och Badhusparkens café är öppet under kvällen från kl 18- 22.

Välkommen !

(Reservation för braständning vid ev starka vindar )