Om Vinterparken i Östersund

Om man tittar ut över Storsjön en lördag i februari kan man tro att någon lagt ett färgglatt lapptäcke över isen. I själva verket är det ett myller av människor, som njuter av ännu en vacker vinterdag på isen. Fenomenet kallas Vinterparken. Vinterparken i Östersund är mötesplatsen för alla som uppskattar vintern i dess olika former. Här finns stadsflanörerna, som strosat ned den lilla biten från stans centrum för att ta en fika, småhandla i varubodarna efter kajkanten, kanske hyra ett par långfärdsskridskor eller bara titta på alla människor.

En mötesplats för alla
Längs Badhusparkens stenmur sitter soldyrkarna och låter vårvinterssolens strålar smeka huden. En bit ut på isen finns barnens eldorado – Sveriges största skridskolek med olika spännande stationer.

Längre ut på Storsjön tar ett stort spårsystem vid, med preparerade långfärdsskridskobanor, skidspår och rösande gångvägar som sträcker sig miltals över Storsjön.

Hit söker sig alla som är sugna på en rejäl strapats, men också de som bara vill komma bort från folklivet en stund och omfamnas av den stora tystnaden. Det är just kontrasterna som är det fantastiska med Vinterparken!

Öppet varje dag
Under säsongen är anläggningen öppen varje dag mellan kl 11-16. Spårsystemet och Medvinden är givetvis tillgängligt även andra tider.

Sedan 1996
Projektet Vinterparken har drivits i Östersund sedan säsongen 1996/1997. Vinterparken kom ursprungligen till på initiativ av näringslivet och kommunen och syftet var att popularisera vinterhalvåret i Östersund. Vinterparken har under en rad av år lockat mängder med östersundare och tillresta i alla åldrar till en gemensam mötesplats i Badhusparken och på Storsjöns is.

Verksamheten stimulerar både till socialt umgänge och fysisk aktivitet. Dessutom är det mesta gratis, en viktig förutsättning för att alla skall kunna delta.

Under helger och vinterlov sjuder det av liv i Vinterparken med aktiviteter som turer med häst och släde, skotersafari, workshop i isskulptering, skridskolopp och mycket annat. Vinterparken har sedan starten drivits av Storsjöyran Evemenag AB, på uppdrag av Östersunds kommun.

Välkommen till Vinterparken i Östersund!

vinterparken i östersund

Håll dig uppdaterad - följ Vinterparken i sociala medier!

Håll koll på Vinterparken genom att följa oss på Facebook och Instagram! Där uppdaterar vi kontinuerligt om allt som händer i parken.

Spännande nyheter, kommande evenemang och vackra vyer från parken. Dessutom hittar ni här även aktuella väderförhållanden och isläge på Medvinden.