Vintergalleriet
En nyhet för i år är det nya Vintergalleriet, ett galleri som dyker upp i den vackra allén längs Badhusparken. Det skapas ett rum med olika utställningar i storformat under säsongen, allt från snöskulpturet till foton av astrofotografen Göran Strand.
Galleriet är öppet varje dag mellan kl 12-15.30.

Utställningar i Vintergalleriet 2017

4-12 februari – Astrofotografen Göran Strand

Astrofotografen Göran Strand ställer ut några av sina favoriter i Vintergalleriet. Vem vet kanske är det någon av bilderna som blivit frimärke?

Missa inte vernissagen av utställningen den 4:e februari!

 

28-6 mars februari – Snöskulpturerna intar Vintergalleriet

Tisdagen den 28 februari skapar elever från estetprogrammet på Jämtlands gymnasium snöskulpturer hela dagen.
Ta chansen att beskåda dessa skulpturer under vecka 9.

 

3-12 mars – Utställningen med Inspired by Light

Inspired by Light är en fotoutställning av elever från mediaprogrammet på Storsjögymnasiet. Under utställningen kan du ta del av foton som eleverna tagit med inspiration av ljus som källa.

 

18-26 mars – Naturfotograf Göran Ekström

Göran Ekström har verkat som naturfotograf i över 40 år, 2014 blev han utsedd till Årets naturfotograf av Naturvårdsverket. I motiveringen nämns en av hans starkaste sidor ”I hans bilder framstår den jämtländska naturen lika exotisk som savannen i Serengeti.”
Något vi kommer att få njuta av i hans utställning.

Om det är någon av bilderna du gillar extra mycket så kan den bli din och pengarna för bilderna går till naturvårdande insatser här i Jämtlands län, såsom utplacering och underhåll av uggleholkar, renovering och underhåll av ugglestubbar, uppförande av bon till fiskgjuse, lappuggla m.m.
Välkomna!

 

1-9 april  – (t)here is (ho)me av fotograf Matti Rapila

Matti Rapila är fotografen som inte kan bestämma sig var han har sin bas, är det staden eller är det fjällen. Med en passion för enkelhet i sina bilder är bilderna i utställningen (t)here is (ho)me mer personliga än vad man kan tro.

Är det så att du fattar tycke för någon av bilderna så kan den bli din, behållningen från bilderna i storformat går direkt till Hej Främling!
Är det så att du är sugen på bilderna men i mindre format, kika in på Matti Rapilas hemsida, rapila.se