Aktuellt
Program vecka för vecka
Under veckosluten är aktivitetsutbudet på topp i Vinterparken. Nedan presenteras veckoprogrammen, som också växer och förändras under tiden. Så håll utkik!

Veckoprogram

Program 19-25 mars

VINTERGALLERIET
Den 24 mars börjar Sofia Ohlsén att ställa ut bildkonst i storformat. Vintergalleriet visar utsnitt från Sofias oljemålningar. Här står urtidsdjur från Myskoxcentrum i Härjedalen och renar från Skalstugan i Duved. Grafiska former, djur i norden, alpina miljöer och med snö som element är ofta temat i Sofias målningar. Vernissage lördag kl 12.00. Sofias bilder ställs ut t o m 8 april.

I Vintergalleriet visas också snö- och isskulpturer. Det är estetelever, Bild och form årskurs 1 från Jämtlands Gymnasium Wargentin som skapat snöskulpturer och konstverk i is.

EARTH HOUR I VINTERPARKEN
På lördag 24 mars uppmärksammar vi Earth Hour – världens största miljömanifestation.
Program för kvällen:
20.30 Inledningstal av Florian Stamm (MP), ordförande i Miljö- och samhällsnämnden. Därefter nersläckning.
20.35-20.45 Musik med Bicycle Beat band, ett fartfyllt band som bland annat spelar på en cykel(!)
20.45-20.50 Vi tittar på Fackelslalom i Gustavsbergsbacken
20.50-21.00 Musik med Bicycle Beat band
21.00-21.15 Eldshow med cirkus kul och bus
21.15-21.20 Musik
21.20 Fackeltåg upp till Stortorget
Earth Hour genomförs i samarbete med Östersunds kommun.
Här kan du läsa om Earth Hour 2018 på Världsnaturfondens hemsida

HELIKOPTERTURER
På lördag 24 mars ordnar Jämtlandsflyg helikopterturer under en dag. Turerna avgår från Vinterparken och går runt Storsjöns stränder.  Det kostar 450 kr för vuxna och 350 kr för barn(en tur varar i ca 6 minuter). kl 12- 15.00.

LÄS MER

Övrigt utbud i Vinterparken


Solplayan

Nu när vårvintersolstrålarna börjar värma söker sig alltfler till Vinterparkens solplaya. Varje dag ställer vi ut ett stort antal klassiska solstolar med filtar som besökarna disponerar helt gratis.

Medvinden
Medvinden är en given attraktion för många östersundare.  Den letar sig fullt utbygd, med fjällen som utsikt, mot Kungsgårdsviken i väster och Odensalabäcken i söder. Detta är en upplevelse som saknar motstycke. Under 2018 har Medvinden och spårsystemet inte kunnat öppnas av rådande väderförhållanden och svag is.

Skridskoleken
I många har vi haft en fantastisk skridskolek nere i viken, i år är inget undantag. Vi har byggt om lite och har ett par nyheter. Bland annat en islabyrint och en dragbana där du kan dra din kompis.

Skridskobanorna
I Badhusparken finns en helt otrolig fin skridskois. Framför scenen går det fint att utöva sin konståkningsuppvisning och bjuda på en härlig show. Allt det till toner av klassisk musik. Denna bana är för de som vill åka skridskor utan klubba. I viken har vi vår ishockeybana, där du kan utmana dina kompisar på en match.

Äventyret
Succén fortsätter med gamla favoriter och nya attraktioner!
• linbana
• trampbilbana
• slackline
• skridskobana
• Pulkabacke
Här tronar också den fantasieggande Riddarborgen.

Skidspår och gångväg
Gångvägen från Badhusparken och Frösön är öppen. Vi har också preparerat ett skidspår som går till Vallsundsbron, men efter bron är det tyvärr så mycket slask och vatten att skidspåret inte gått att preparera.

Matbodarna
I matbodarna finns grillad korv, hamburgare och Gulaschsoppa.
Matbodarna är öppna under vissa större helger. Här hittar du också kolbullar.

Café
Vi har två stycken ställen att köpa fika på. Först den charmiga lilla kiosken på Vintertorget, väl placerad intill eldstäder och solstolar. Badhusparkscaféet med sitt inglasade uterum serverar bla sallader, mackor och fika.

Sjöbutiken
I Sjöbutiken finns skridskor att hyra för dig som vill åka på Medvinden eller kanske testa någon av skridskobanorna i Vinterparken. Här finns även tefat och hjälmar att låna.

Hyr en Mountainbike
Nytt för Sjöbutiken i år är att det kommer att finnas vinterdubbade Mountainbikes att hyra. Tack vare ett samarbete med Velo Rapid kan du hyra en cykel per timme eller en heldag.

Grillar
I vinterparken finns ett stort antal grillar utplacerade. Vi förser dem varje dag med ved och ser till att de brinner. Här går det grilla korv, mackor eller vad ni nu har med för fika. Går även köpa korv i kiosken på Sjötorget.

ALLA DAGAR I VINTERPAREN:
Badhusparkens Café
öppet kl 11-16
Vinterparkskiosken öppen kl 11-16
Vinterbadet öppet för bokning alla dagar.

LÄS MER