Aktuellt
Program vecka för vecka
Under veckosluten är aktivitetsutbudet på topp i Vinterparken. Nedan presenteras säsongens program, som också växer och förändras under tiden. Så håll utkik!

Veckoprogram

Premiär i Vinterparken

Säsongen 2018 har premiär den 3 februari.

Vi återkommer om utförligt program.

LÄS MER

Övrigt utbud i Vinterparken


Medvinden
Medvinden är en given attraktion för många Östersundare. Nästan 10 km hyvlad is finns att tillgå. Den letar sig, med fjällen som utsikt, mot Kungsgårdsviken och Våffelstugan. Detta är en upplevelse som saknar motstycke. Under rubriken ”Väder, vind och isläge” kan du läsa vilken status Medvinden och spårsystemet har(Medvindssträckan mellan Vinterparken och Vallsundsbron har i dagsläget inte kunnat prepareras på av tunn och blöt is).
Snowglidebacke
I år ville vi göra fler snörustchbanor och till det skapade vi en gigantisk snöhög. Till en av dem finns det uppblåsbara ringar, Snowgliders,  att låna i Sjöbutiken. Här går det rakt fram, men väldigt fort.
Den andra banan är täckt i is och fullt av svängar. Perfekt för den som gillar kurvor och fart. Denna bana åker du på tefat.
Skidspår
Längs med hela Medvinden finns det preparerade skidspår. Här finner du fin längdskidåkning där du kan njuta av en annorlunda skidåkning.
Skridskoleken
I många har vi haft en fantastisk skridskolek nere i viken, i år är inget undantag. Vi har byggt om lite och har ett par nyheter. Bland annat en islabyrint och en dragbana där du kan dra din kompis.
Skidskobanorna
I Badhusparken finns en helt otrolig fin skridskois. Framför scenen går det fint att utöva sin konståkningsuppvisning och bjuda på en härlig show. Allt det till toner av klassisk musik. Denna bana är för de som vill åka skridskor utan klubba.
I viken har vi vår ishockeybana, där du kan utmana dina kompisar på en match.
Häst och släde
Från Badhusparken finns möjligheten att ta en färd med häst och släde ut längs Medvinden. Det är ett gemytligt sätt att transportera sig fram fina soliga vinterdagar.
Matbodarna
I matbodarna finns grillad korv, hamburgare och Gulaschsoppa.
Matbodarna är öppna varje lördag och söndag.
Potatiskompaniet kommer i två helger servera bakad potatis. Smaker som bl.a skinka och Västerbottenost eller varmrökt röding med tillbehör bäddar för en kulinarisk höjdare. De finns med på premiären 6-7 februari och även 5-6 mars.
Café
Vi har två stycken ställen att köpa ficka på. Först den charmiga lilla kiosken på Vintertorget, väl placerad intill eldstäder och solstolar. Badhusparkscaféet är också en del av Vinterparken. Här finner du hela deras meny och sitter varmt och skönt i den stora inglasade matsalongen.
Grillar
I vinterparken finns ett stort antal grillar utplacerade. Vi förser dem varje dag med ved och ser till att de brinner. Här går det grilla korv, mackor eller vad ni nu har med för fika. Går även köpa korv i kiosken på Sjötorget.

Våffelstugan
I den idylliska miljön  vid Kungsgårdsvikens gästhamn är Våffelstugan öppen varje lördag-söndag under säsongen. Ät en våffla för att fylla på energireserven inför hemfärden på skridskor eller skidor!  Vissa aviskelser i öppettider kan förekomma. Vi informerar det via sociala medier eller maila vinterparken@storsjoyran.se för info.
Sjöbutiken
I Sjöbutiken finns skridskor att hyra för dig som vill åka på Medvinden eller kanske testa någon av skridskobanorna i Vinterparken. Här finns även tefat och hjälmar att låna.

ALLA DAGAR I VINTERPAREN:
Badhusparkens Café
öppet kl 11-16
Vinterparkskiosken öppen kl 11-16
Vinterbadet öppet för bokning alla dagar.

LÄS MER